Sigurnosna rješenja

Osigurajte Vašu infrastrukturu

Firewall

Svaka tvrtka koja ima pristup Internetu i omogućava svojim radnicima pristup Internetu te korporativnim resursima ima potrebe za instalaciju sigurnosnog rješenja odnosno firewall-a  kako bi se osigurala privatnost podataka  i onemogućila krađa intelektualnog vlasništva tvrtke .  Fortigate Firewall, usko surađuje s ostatkom mrežne infrastrukture, ispitujući svaki paket kako bi se utvrdilo hoće li ga proslijediti prema svom odredištu ili blokirati neželjeni promet. Internet  prijetnje su se mijenjale i razvijale tokom godina, ali Firewall je još uvijek jedan od najvažnijih temeljnih zaštita za mrežu bilo koje veličine.

 

Zaustavi uljeza (Intrusion Prevention System)

IPS (Intrusion Prevention System) tehnologija štiti mreža od znanih i neznanih prijetnji, blokira napade koje bi inače mogle iskoristiti ranjivosti u mreži i operacijskim sustavima

 

Opasnosti od Virusa

Virusi i općenito malware uzrokuje svakodnevne gubitke u milijunima dolara za pružatelje Internet usluga,vladine agencije i privatne tvrtke. Produktivnost se smanjuje jer zaposlenici ne mogu nastaviti s radom dok se virusi ne uklone sa mrežne infrastrukture.
Uz to tvrtke i organizacije mogu izgubiti dragocjene podatke,u nekim slučajevima i cijele baze podataka poslovnog procesa,ili se ti podaci mogu neotkriveno poslati iz unutrašnjosti Vaše mreže i završiti u krivim rukama.

 

Spam e-mailovi

Neželjena e-mail pošta u obliku spama troši resurse informatičke infrastrukture,kao i resurs vrijeme svakog zaposlenika. Zaposlenici troše dosta vremena sortirajući i brišući spam e-mailovi što smanjuje produktivnost i efektivno radno vrijeme zaposlenika. Uz to spam mailovi su najčešći način primanja virusa i raznih Internet prijevara odnosno linkova do stranica neprimjerenog sadržaja.

 

Opasnosti od aplikacija

Web 2.0 aplikacije, kao što su Facebook, Twitter i Skype povećavaju volumen i kompleksnost mrežnog prometa,izlažući organizaciju novoj generaciji prijetnji i zlonamjernim programima.
Više nego ikad važno je za Vaše poslovanje da prati i kontrolira korištenje Internet aplikacija kako bi zaštitili osjetljive podatke i održali usklađenost s državnim propisima i propisima Europske unije.

 

Za naše korisnike odlučili smo ponuditi uređaj koji nudi zaštitu protiv svih navedenih sigurnosnih rupa i prijetnji,više o našim sigurnosnim rješenjima možete pročitati u sekciji Proizvodi.