FortiMail

Fortinet FortiMail uređaj

Fortimail uređaj koristi se za zaštitu  računalnih mreža od spama ,malware-a i ostalih e-mail prijetnji.

Po nekim istraživanjima 85% e-mail poruka su  spam poruke. Istraživanja su pokazala da zaposlenici u Velikoj Britaniji gube i do 1 sat radnog vremena zbog neželjene  e-mail pošte odnosno spama.

Fortimail ulazni filter blokira neželjenu poštu i malware prijetnje ,na taj način zaustavlja prijetnje prije nego uđu i zaguše Vašu mrežu.

Dogodilo Vam se da šaljete e-mail ali ga Vaši klijenti ne primaju?  Završili ste na crnoj listi ili Vas je provider blokirao jer konstantno šaljete SPAM poruke.  Rješenje je FortiMail.

Fortimail također štiti od slanja spama iz Vaše lokalne mreže .

 

Tri načina implementacije nude maksimalnu svestranost sa minimalnim promjenama u postojećoj infrastrukturi mreže. Transparent mode se koristi za integraciju Fortimail rješenja uz postojeći mail server u Vašoj mreži  bez ikakvih promjena na Vašem mail serveru. Drugi popularni način je korištenje Fortimail-a umjesto postojećeg mail servera. Treći način je korištenje Fortimail kao relay prema Vašem mail serveru, Fortimail skenira ulaznu i izlaznu poštu i prosljeđuje je mail serverima.